CD&V kijkt vooruit: #ikbenWIJ

CD&V gooide haar deuren open en nodigde iedereen uit: er viel wat te beleven! In een voortdurend veranderende wereld, waarin uitdagingen in sneltempo op ons afkomen, moet een politieke partij het voortouw nemen. Dat doen we door een gedragen visie, met een nieuwe baseline: waar een wij is, is een weg. 

Deze baseline vertaalt een visie, een visie die draait om verbinding. Want hoewel samenleven uitdagingen met zich meebrengt, zijn het echte verbindingen die perspectief geven. Dat benadrukte partijvoorzitter Wouter Beke tijdens de persconferentie, die helemaal in het teken stond van het WIJ-verhaal. 

De voorzitter had het onder meer over de veranderingen in onze maatschappij, en de extremen die elkaar steeds meer opjagen. "Wanneer links en rechts opnieuw meer radicaliseren, komt er meer plaats in het centrum, in het moedige midden." Het vraagt moed om te kiezen voor én economische groei én economische vooruitgang. "Moed zie ik ook bij de lokale burgemeesters, die gaan voor een menselijke opvang van oorlogsvluchtelingen én daarbovenop trachten tegemoet te komen aan de bezorgdheden van hun inwoners," sprak de voorzitter. Achter de eenvoudige baseline zitten een visie en een plan. "We willen mensen opnieuw perspectief geven. Daarbij gaat het voor ons om de vrijheid om verantwoordelijkheid te nemen." Talenten en kansen vermenigvuldig je door ze te delen. Want samenleven doe je niet alleen. "In een betrokken samenleving heeft iedereen zijn plaats en spant iedereen zich in", klonk het. Die betrokken samenleving gestalte geven, dat doen we met een plan. Een plan voor de toekomst. 

Wouter Beke hield zijn speech bewust kort, aangezien er nog een bierdegustatie en frietjes op het programma stonden: "Dus ik weet waar de prioriteiten liggen", lachte hij. Terwijl de bitterballen, frieten, croques en WIJ-biertjes vlot gedegusteerd werden, werd de gevel van het partijsecretariaat, 'de Wet89', ter plekke omgetoverd tot een WIJ89-gevel. Een knap gevelkunstwerk van Karel, Michèle en Michélé, dat 'WIJ' uitademt. Kom langs en ontdek zelf hoe we onze nieuwe baseline visueel uitdrukken. 

Persconferentie gemist? Herbeleef ze hier

 

CD&V | Wetstraat 89 | 1040 Brussel