Gezinsdag Plopsaland De Panne

Hoewel het weer zich niet bijzonder gunstig liet voorspellen, kon dat de meer dan 7000 bezoekers niet tegenhouden. Plopsaland De Panne kleurde in geen tijd helemaal oranje, voor een echt #IKBENWIJ-gevoel. 

Viel het jou ook op? Dat ondanks de regenwolken er veel kleurrijke regenbogen te zien waren? Heel wat meisjes hadden vooraf al hun K3-jurkje aangetrokken. 10.000 luchtballonnen of Kusjessoldaten, de favorieten waren al meteen duidelijk. Bij het binnenkomen stonden Piet Piraat, Wickie de Viking en Mega Toby iedereen op te wachten. Snel op de foto? Geen probleem! 

Plopsaland, dat is ook: uitdagende attracties voor jong en oud. De Supersplash voor durfals, of het Bos van Plop voor wie meer van rustigere taferelen houdt. Voorzitter Wouter Beke en ministers Joke Schauvliege en Hilde Crevits waagden zich aan de Anubis-achtbaan. En ook in Mayaland was het pret verzekerd.

Op het Dorpsplein nam de drukte ondertussen toe: samen werden er 10 000 luchtbellen geblazen als teken van hoop. En natuurlijk moest het hoogtepunt van de dag nog komen: het optreden van de K3'tjes. Marthe, Klaasje en Hanne gaven er een lap op, net als de duizenden kinderen die zich voor het podium hadden verzameld. Van 'De bom' over 'Alle kleuren' en 'Een kus van de juf': elke hit werd luidkeels meegezongen. Niet moeilijk, met zo'n leuke #IKBENWIJ-toeter.

En wie de Maya-show bijwoonde, heeft vast gezien hoe blij Maya en haar vriendjes waren dat Maya's verjaardag toch niet in het water viel. Als leuke afsluiter trok de Plopsaparade, met alle favoriete Studio100-figuren nog door het park. Ook het CD&V-busje, geheel in #IKBENWIJ-stijl, reed mee. 

Boordevol leuke herinneringen kon iedereen dan ook naar huis, uitkijkend naar een volgende editie. 

Alles nog eens herbeleven? Dat kan via Flickr http://bit.ly/22ksKT5 of door onderstaande filmpjes te bekijken.

CD&V | Wetstraat 89 | 1040 Brussel