Verslag: buurtbabbel Lummen met Wouter Beke

Hoewel de herfst in het land leek, weerhield dat de Bonte Buurt-karavaan er niet van om neer te strijken in alweer een fijne buurt in Vlaanderen. Dit keer was Lummen de gelukkige winnaar van een buurtbabbel met partijvoorzitter Wouter Beke. 

De setting was alvast heel sportief: de banken werden geplaatst aan het sportcentrum Vijfsprong, waar onder meer een voetbalpleintje, tennisveld en Finse piste voor de nodige sportaccommodatie zorgen. Onder de massale opkomst zaten dan ook heel wat sportievelingen, die wel zin hadden in een partijtje voetbal. En partijvoorzitter Wouter Beke ging die uitdaging niet uit de weg: hij stemde toe voor een korte match. De Lummense burgemeester, Luc Wouters, tevens nationaal scheidsrechter, kon natuurlijk niet ontbreken. Na een spannende eerste helft stond het 6-5 voor de ploeg van de burgemeester. Maar na een tweede helft met nog heel wat goals, scoorde Wouter Beke alsnog de gelijkmaker, waardoor het 11-11 werd. 

De overige aanwezigen supporterden vurig, terwijl ze genoten van een lekker ijsje. En ook het springkasteel dat door een buurtbewoner werd opgezet, kon voor de nodige ontspanning zorgen. Na de voetbalwedstrijd nam Wouter Beke ruim de tijd om met de buurtbewoners een praatje te maken, en te luisteren naar wat er leeft in de buurt. Uiteraard kwam daarbij ook de recente taxshift ter sprake, want vele mensen maken zich zorgen of stellen zich vragen. De partijvoorzitter had oor naar deze bekommernissen, en probeerde duidelijk te maken waarom bepaalde keuzes werden gemaakt. En hij probeerde ook enkele bezorgdheden en misverstanden op te lossen. Maar ook lokale vragen kwamen aan bod. 

Het werd een fijne babbel, waarbij de buurt zichtbaar blij was in dialoog te kunnen gaan met onze voorzitter. 

De foto's vind je terug op onze Flickr-pagina

CD&V | Wetstraat 89 | 1040 Brussel