WIJ-concert

Ons WIJ-verhaal ‘mee-maken’ en ‘mee-beleven’. Dat is wat ons beloofd werd en dat is waar de adembenemende voorstelling ook in geslaagd is. Hoe kan het ook anders met zulke toppers op de affiche! Piet Goddaer, alias Ozark Henry, dirigent Dirk De Caluwe, Elena Peeters, Kobe Van Herwegen, ons eigen WIJ-orkest en WIJ-koor gaven het beste van zichzelf.

Oranje enthousiasme
Honderden enthousiastelingen stapten zondagnamiddag vol muzikale goesting het Concertgebouw van Brugge binnen. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar de opmerkelijke podiumopstelling en lichtshow maakten ze meteen waar.
Door 3D-animatie werd ons WIJ-verhaal in een andere dimensie getoond. De muziek, de beelden, de inspirerende teksten, alles stond in teken van #IKBENWIJ.
 
Bij de eerste noot voelde het publiek dan ook meteen ons verhaal. Zo’n oranje gloed en zoveel oranje enthousiasme heeft het Concertgebouw in Brugge ongetwijfeld nog nooit meegemaakt. De betrokkenheid van leden, sympathisanten en kopstukken was dan ook te voelen!
Maar ook het publiek deed enthousiast mee. De armbandjes die bij aankomst uitgedeeld werden, kleurden de zaal en zorgden voor betrokkenheid. Samen bootsten we immers een oorverdovende regenstorm na, een overweldigend resultaat!
 
Inspirerende verhalen
Naast muzikale intermezzo’s was er ook plaats voor inspirerende sprekers en hun beklijvende verhalen. Zo vertelde Elena Peeters ons doorheen de voorstelling een prachtig verhaal over hoe ze zichzelf vond tijdens een eenzame wandeling van Antwerpen naar Rome.
Saa Ouamouno kwam speciaal voor ons overgevlogen van Guinee om over de situatie in zijn thuisland te getuigen en vrijwilligers Mieke & Kathleen legden uit waarom ze Villa Clementina hebben opgericht. Een kinderdagverblijf waar kinderen met én zonder beperking samenleven en samen leren van elkaar.
 
Piet Goddaer was dé artiest waar iedereen naar uitkeek. Zijn prachtige stem werd versterkt door het WIJ-orkest en WIJ-koor en heel de zaal klapte enthousiast mee.
De WIJ-hymne sloot de indrukwekkende voorstelling af en deed jong en oud van zijn stoel springen om mee te zingen.
 
Wij zijn fier dat we als eerste politieke partij een ideologisch concert georganiseerd hebben. Fier dat wij jullie, onze leden, enthousiast hebben kunnen maken om samen met ons een stukje geschiedenis te schrijven. Omgekeerd hopen wij ook dat jullie fier zijn dat jullie deze unieke ervaring konden beleven!
 
Voor ons was het alleszins van begin tot einde een bijzondere ervaring. Want ook achter de schermen ging ons WIJ-verhaal verder. Mensen en vrijwilligers met diverse achtergronden en talenten gaven wekenlang een stukje van zichzelf. Graag bedanken wij heel ons productieteam voor alle hulp en het blijvend enthousiasme.
 
Bekijk hieronder een compilatie van de reacties & hier de foto's op Flickr.

Herlees hier de intro-speech van voorzitter Wouter Beke. De monoloog van Lieselotte leest u hier. Ook woordkunstenaar Elena Peeters wist het publiek te inspireren met haar verhaal.

 

CD&V | Wetstraat 89 | 1040 Brussel