Wouter Beke: "Bedankt, Philip, en veel succes"

Vandaag kondigt Antwerps schepen Philip Heylen aan dat hij het Antwerps schepencollege verlaat. Hij gaat aan de slag bij Ackermans & van Haaren.

Voorzitter Wouter Beke: "Gedurende vele jaren was hij een van de gezichten van Antwerpen, en meer nog van de Antwerpse CD&V. Hij kan terugkijken op een enorme waslijst aan realisaties, waarvan er vele vandaag het beeld van de stad bepalen. Zonder Philip geen MAS, of geen Red Star Line-museum. Ook haalde hij het spektakel met de reuzen van Royal de Luxe naar Antwerpen. Als de stad vandaag een pleisterplek is op het vlak van cultuur, dan heeft Philip Heylen daarin een essentiële rol gespeeld.
 
We verliezen een absolute sterkhouder, dat ziet geen enkele partij graag gebeuren. Al begrijpen we dat Philip deze unieke kans wil grijpen. Voor de Antwerpse CD&V is dit een uitdaging. Maar zoals Philip het vandaag in de krant zegt: “Zelden heb ik binnen onze partij zo veel jonge, talentvolle mensen zien opstaan als nu”.
 
Philip, van harte bedankt voor al je werk en inzet. Ik hoop dat die talentvolle mensen je altijd nog eens mogen bellen als ze de raad zoeken van een man met tonnen ervaring. En ik ben er volop van overtuigd dat je in de gemeenteraad een wezenlijke bijdrage aan Antwerpen zult blijven leveren."

CD&V | Wetstraat 89 | 1040 Brussel