Zomerse #BonteBuurt-babbel in Bavikhove: lees hier het verslag

Zaterdag 11 juli: Vlaamse Feestdag, volle zon, 32°C in centrum Bavikhove. Ideale omstandigheden voor het jaarlijks ‘Zoek je boule’-evenement van CD&V-Harelbeke enJONGCD&V regio Kortrijk.  Onder het motto ‘the battle of the generations’ meten jong en oud zich met elkaar tijdens een petanque- en kubb-tornooi. Pittige wedstrijden en dito babbels…

Goed idee dus om langs te gaan met de Bonte Buurt-karavaan. Een  gelegenheid om, inpikkend op de actualiteit, met Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere van gedachten te wisselen over de positie van Griekenland binnen de EU. Maar ook om te luisteren naar hoe Europa leeft in de buurt.

Wat opvalt is de uitgesproken mening die mensen hebben over de koers die Griekenland vaart, en de houding van de Griekse regering in het bijzonder. “Met halve waarheden en slogans kom je in complexe materies als deze nergens.” Tom Vandenkendelaere geeft meer tekst en uitleg; met oog voor de noodzakelijke nuance.

Over de Europese dimensie van de  Bonte Buurt-campagne: “Europa is echt niet ver van je bed. Dat cliché moet definitief de wereld uit. Europa, daar sta je ’s ochtends mee op en ga je ’s avonds mee slapen; echt wel. Eigenlijk is de Bonte Buurt-campagne van CD&V voor ons ook een geschikt moment om nog meer aan te tonen dat de Europese Unie dichtbij de mensen staat. Er zijn trouwens  Europese programma’s en middelen om ook buurten te versterken.”  Net als de wijk waarin je woont is Europa een Bonte Buurt van mensen. Betrokkenheid begint in de buurt, maar is ook nodig in Europa.

De volgende dagen trekt de CD&V Bonte Buurt-karavaan verder door Vlaanderen.

Ook in uw buurt? Nodig een minister uit via de #BonteBuurt-app.

Bekijk hier het fotoverslag.

Volgende bonte buurtbabbels...

 • 13 juli: Bonte Buurtbabbel in Genk
  Wat: Bonte Buurtbabbel met Jo Vandeurzen
  Adres: Regina Mundi, Klokkuil, 3600 Genk
  Tijdstip: 19 uur

   
 • 14 juli: Bonte Buurtbabbel in Puurs
  Wat: Bonte Buurtbabbel met Kris Peeters
  Adres: Retro café Minerva, Dorpshart 2, Puurs
  Tijdstip: 18u

   
 • 16 juli: Bonte Buurtbabbel in Zomergem
  Wat: Bonte Buurtbabbel met Joke Schauvliege
  Adres: Speelplein in de verkaveling Rijvers
  Het speelplein is het best te bereiken via de straat Rijvers en dan na 100 meter rechts de nieuwe verkaveling inrijden via GEETDAM. Volg Geetdam en na een paar bochten zie je het speelplein.
  Tijdstip: 14u

CD&V | Wetstraat 89 | 1040 Brussel